Juni 2023

Ny plastgenanvendelsesfabrik i Vestsverige


Pipelife Sveriges fabrik i Ölsremma, omdannes delvist til et anlæg til håndtering og raffinering af genbrugsplast.Det anslås, at 5.000 tons rør i øjeblikket sendes til forbrænding i Sverige, som kunne have været genanvendt til   nye rør. Investeringen er en del af vores bestræbelser på at opfylde vores bÆredygtighetsmål og CO2-strategi og reducere vores CO2-fodaftryk.

I første omgang vil den  genanvendte plast blive brugt til eget brug, men   på sigt vil vi kunne levere eksternt. Vi vil producere genanvendt PE/PP (polyethylen/polypropylen) og PVC (polyvinylklorid) og dermed reducere vores brug af fossilbaserede råmaterialer. Gennem investeringen i målet om at genanvende plast, forventer vi en indledende besparelse på 3.840 tons CO2 årligt

En del af investering vil være en Compounder (mixer), hvor den brugte plast omdannes til en genanvendt plast af høj kvalitet, der vil være så tæt på jomfrueligt materiale som muligt, med hensyntagen til holdbarhed og egenskaber.

I processen ændrer vi plastens fysiske, termiske og æstetiske egenskaber. Det grundlæggende råmateriale (plast) kommer fra eksternt og internt materiale (sorteret, formalet, vasket). Den anden del af investeringen er, at mikronisere PVC-rør i vores nye fabrik i Ljung. Dvs. at PVC knuses til meget små partikler for derefter at blive til nye rør. Systemet vil blive udviklet af, og integreret i vores eget skrothåndteringssystem.

Vi fokuserer på kvaliteten og udviklingen af vores produkter, men værdsætter miljøaspektet i alle processer for at efterlade et så lille CO2-fodaftryk   som muligt.

 Investeringen i Ölsremma vil hjælpe os med at nå dette mål og være førende i branchen. 

 

Pipelife Sverige AB vil være den virksomhed i branchen, der vil tage ansvar og gøre en forskel for miljøet.  Vores ambition er, at stille højere krav til os selv end branchens krav, love og regler inden for kvalitet, miljø og bæredygtighed.
Pär Näslund , administrerende direktør Pipelife Sverige AB

#recykling #sustainability #future #caring #alwayspartofyourlife

Kontakt

 

 

För information om projektet:

Pär Näslund VD Pipelife Sverige  
E par.naslund@pipelife.com  
T +46 513 221 03

 

Pressbilder och koordinering: 

Lisa C Coppage 
E lisa.carlsson.coppage@pipelife.com
T +46 513 259 04

Downloads

Her finder du de mest efterspurgte downloads

Download Center
Fandt du ikke det, du ledte efter?

Kontakt-<br>personer

Kontakt os

Kontaktpersoner