Solbleget rør - Pipelife giver klar besked

Solblegede rørs kvalitet og levetider

Det er en kendt kendsgerning, at plast bleges i sollys og fra tid til anden opstår spørgsmålet, om f.eks. Levetiden på kloakrøret påvirkes, eller om blegningen kun er af visuel betydning.

Lad os besvare spørgsmålet:

Blegeprocessen finder sted i al plast, men er især tydligt på PVC-rør. Årsagen er, at det ultraviolette lys nedbryder pigmentet i det øverste lag, hvorved den hvide basisfarve på de andre ingredienser vises. De mekaniske egenskaber ændres dog ikke. Til støtte for denne erklæring har Pipelife udført sammenlignende tests og kan fastslå, at egenskaber som ringstivhed, slagfasthed og trykmodstand ikke påvirkes, selv efter meget lang opbevaringstid udendørs.

Pipelife PVC- og PP-kloakrør, opfylder selv efter langvarig opbevaring, kravet om at blive mærket med en snestjerne i henhold til EN 1401 og EN 1852. Denne markering sikrer, at vores rør også kan håndteres og lægges i de kolde nordiske lande.

I Svensk Vattens publikation P92 "Anvisningar för projektering och utförande av markförlagda självfallsledningar av plast" kan følgende læses:

Solblegning-langtidslagring

"På solrige steder efter lang opbevaring udendørs kan du se en blegning af rørets farve. Årsagen er, at råmaterialet oprindeligt er hvidt og vises, når det rødbrune farvepigment på rørets overflade falmer. Solblegede rør har dog bibeholdt funktion"
Enhver, der stadig er i tvivl, kan ved hjælp af en skarp skraber eller kniv skrabe let på en bleget overflade og således fastslå, at kun et ekstremt tyndt lag påvirkes af sollys.
Konklusionen af dette er, at rørets levetid er uafhængig af, om røret er solbleget eller ej, og at brugeren kan være sikker på, at solblegede rør fuldt ud opretholder samme kvalitet og livslængde som ublegede rør.

Delen:

Downloads

Her finder du de mest efterspurgte downloads

Download Center
Fandt du ikke det, du ledte efter?

Kontakt-<br>personer

Kontakt os

Kontaktpersoner